Γιατί οι εικόνες είναι τόσο σημαντικές από στρατηγική άποψη

Εικόνες στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Καθώς σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας, σκέφτεστε ότι οι εικόνες βοηθούν να φαίνεται όμορφα ο ιστότοπός σας, αλλά δεν σκέφτεστε ότι είναι επίσης χρήσιμες πέρα από αυτό.

Οι εικόνες μπορεί να αποτελούνται από φωτογραφίες, infographics, κινούμενα σχέδια, GIF ή άλλα οπτικά στοιχεία. Υπάρχουν ιστότοποι όπου μπορείτε να αγοράσετε εικόνες ή κάποιες δωρεάν. Εκεί θα βρείτε μια τεράστια γκάμα εικόνων και μπορείτε να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν. Μην επιλέγετε εικόνες που είναι υπερβολικά κατευθυνόμενες. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τις ίδιες εικόνες.

Όταν οι εικόνες χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά, μπορούν να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, να τον προωθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αυξήσουν έτσι τις πωλήσεις.

Μελέτες δείχνουν ότι οι εικόνες αυξάνουν την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Οι εικόνες δίνουν ζωή στο προϊόν ή την υπηρεσία σας

Πολλές φορές λέμε "Αν δεν το δεις δεν μπορείς να το καταλάβεις". Οι εικόνες στην ιστοσελίδα σας είναι οι αφηγητές όπου δημιουργούν φαντασία στους επισκέπτες σας για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Με την προσεκτική επιλογή εικόνων που αντικατοπτρίζουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας, σας δίνεται η ευκαιρία να τραβήξετε γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών σας πριν διαβάσουν μια λέξη ή ένα κείμενο. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν θετικά συναισθήματα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την επισκεψιμότητα και τα ποσοστά βαθμολόγησης του ιστότοπού σας.

Οι εικόνες σας βοηθούν να εμφανίζεστε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Τα πλεονεκτήματα της Με το σωστό SEO της χρήσης εικόνων είναι πολλές. Εάν χρησιμοποιείτε εικόνες με φιλικά μεταδεδομένα και λεζάντες για τις μηχανές αναζήτησης, μπορούν να σας δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το περιεχόμενό σας θα εμφανίζεται τόσο στις αναζητήσεις ιστοσελίδων όσο και στις αναζητήσεις εικόνων.

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας φωτογραφίας και έχετε τα πνευματικά της δικαιώματα, τότε μπορείτε να επιτρέψετε σε άλλους ιστότοπους να τη χρησιμοποιήσουν δωρεάν με αντάλλαγμα την τοποθέτηση ενός συνδέσμου που οδηγεί στον ιστότοπό σας.

Αυτό ονομάζεται εισερχόμενος σύνδεσμος και είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Όταν εμφανίζεστε στα αποτελέσματα, οι εικόνες μπορούν να σας κερδίσουν κλικ

Οι ιστότοποι με εικόνες όχι μόνο αυξάνουν την κατάταξή σας, αλλά και προσελκύουν την προσοχή του επισκέπτη στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσελκύετε την προσοχή του επισκέπτη, τόσο περισσότερα κλικ θα λαμβάνετε.

Για να το καταλάβετε, πηγαίνετε στο google και αναζητήστε τη συνταγή για σοκολατόπιτα. Ρίξτε μια ματιά στο πώς φαίνονται οι σελίδες με τις φωτογραφίες και πώς φαίνονται οι άλλες. Φανταστείτε όταν ένας χρήστης αναζητά μια τοπική επιχείρηση και εμφανίζονται κάποια αποτελέσματα με εικόνες. Σίγουρα θα επισκεφθεί τη δική σας ιστοσελίδα.

60% των καταναλωτών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσουν με μια επιχείρηση όπου τα αποτελέσματα περιέχουν έστω και μια εικόνα.

Οι εικόνες του ιστότοπου τροφοδοτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι εικόνες μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο για την τοπική επιχείρησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όταν οι σελίδες περιέχουν έστω και μία εικόνα έχουν περισσότερες κοινοποιήσεις.Ενώ άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν εικόνες έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή από το απλό κείμενο.

Για να κάνετε τις αναρτήσεις σας να έχουν μεγαλύτερη κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκολύνετε τους χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας προσθέτοντας ένα κουμπί κοινοποίησης.

Ξεκινήστε την ενσωμάτωση εικόνων στον ιστότοπό σας

Οι εικόνες αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να οδηγήσετε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και τελικά στην πόρτα της τοπικής σας επιχείρησης. Marketup.gr μπορεί να σας βοηθήσει βήμα προς βήμα στη διαδικασία ενσωμάτωσης εικόνων στον ιστότοπό σας από το σχεδιασμό έως το SEO που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μοιραστείτε το:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *