>_Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε το Traumacare Abc Rentals Arte Shop Balos Travel Casa di Noce Halkidiki Hospitality Let's Speak Together Monoiso Pet Hellas Louloudia-Online Travel Daily News Bike Friendly

Γιατί οι εικόνες είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της ιστοσελίδας σας.

images-in-digital-marketing

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πίνακας Περιεχομένων

Images in Digital Marketing

Καθώς σχεδιάζετε την ιστοσελίδα σας, σκέφτεστε ότι οι εικόνες συμβάλλουν ώστε να φαίνεται η ιστοσελίδα σας ωραία, αλλά δεν σκέφτεστε που χρησιμεύουν πέρα από αυτό.

Οι εικόνες μπορεί να αποτελούνται από φωτογραφίες, infographics, κινούμενα σχέδια, GIF’s ή άλλα οπτικά στοιχεία. Υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορείτε να αγοράσετε εικόνες με τα δικαιώματα ή και κάποιες free. Εκεί θα βρείτε μία τεράστια γκάμα από εικόνες και έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν. Μην διαλέξετε εικόνες που είναι υπερβολικά σκηνοθετημένες. Επίσης θα πρέπει να τσεκάρετε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε τις ίδιες εικόνες.

Όταν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά οι εικόνες, μπορούν να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, να την προωθήσουν στα social media, επομένως να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με μελέτες οι εικόνες αυξάνουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Οι εικόνες δίνουν ζωή στο προϊόν ή την υπηρεσία σας

Πολλές φορές λέμε ‘’αν δεν το δεις δεν μπορείς να καταλάβεις’’. Οι εικόνες στην ιστοσελίδα σας είναι οι αφηγητές όπου δημιουργούν την φαντασία στους επισκέπτες σας για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Έρευνες έχουν βρει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες σε κάτω από 100 χιλιοστά του δευτεροπλέπτου. Διαλέγοντας προσεκτικά εικόνες που αντανακλούν στο προϊόν ή την υπηρεσία σας, σας δίνει την ευκαιρία να τραβήξετε γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών σας ακόμα πριν αυτοί διαβάσουν μία λέξη ή ένα κείμενο. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν θετικά συναισθήματα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τα ποσοστά επισκεψιμότητας και βαθμολογίας της ιστοσελίδας σας.

Οι εικόνες σας βοηθούν να εμφανίζεστε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Τα πλεονεκτήματα του SEO της χρήσης εικόνων είναι πολλά. Αν χρησιμοποιήσετε τις εικόνες με φιλικά-metadata και captions- για τις μηχανές αναζήτησης μπορούν να σας δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το περιεχόμενό σας θα εμφανίζεται και στις αναζητήσεις των ιστοσελίδων αλλά και στις αναζητήσεις των εικόνων.

Αν σας ανήκει μία φωτογραφία και έχετε τα πνευματικά της δικαιώματα τότε μπορείτε να αφήσετε άλλες ιστοσελίδες να την χρησιμοποιήσουν δωρεάν με αντάλλαγμα να βάλουν ένα link που να οδηγεί στην ιστοσελίδα σας.

Αυτό ονομάζετε inbound link και είναι ένα τρόπος να αυξήσετε το ranking της ιστοσελίδα σας.

Όταν θα εμφανίζεστε στα αποτελέσματα, οι εικόνες μπορούν να σας κερδίσουν τα κλικς

Οι ιστοσελίδες με εικόνες δεν αυξάνουν μόνο το ranking σας, αλλά τραβάνε και την προσοχή του επισκέπτη στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όταν τραβάς την προσοχή του επισκέπτη , τόσα περισσότερα κλικς θα λάβεις.

Για να το καταλάβετε πηγαίνετε στο google.gr και ψάξτε για συνταγή σοκολατόπιτας. Προσέξτε πώς φαίνονται οι σελίδες με φωτογραφίες και πώς οι υπόλοιπες. Φανταστείτε όταν ένας χρήστης ψάχνει μία τοπική επιχείρηση και του εμφανίζονται κάποια αποτελέσματα με εικόνες. Σίγουρα θα επισκεφθεί την δική σας ιστοσελίδα.

Το 60% των καταναλωτών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσουν με μία επιχείρηση όπου στα αποτελέσματα περιέχει έστω μία εικόνα..

Οι εικόνες των ιστοσελίδων τροφοδοτούν τα κοινωνικά μέσα

Οι εικόνες μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για την τοπική σας επιχείρηση στα social media.

Μελέτες έχουν βρει ότι όταν οι σελίδες περιέχουν έστω μία εικόνα, έχουν mεγαλύτερα shares. Ενώ άλλες έρευνες έχουν βρει ότι στα posts που κάνουμε στα social media τα οποία περιέχουν εικόνες έχουν μεγαλύτερη δέσμευση από τα απλά post κειμένου.

Για να κάνετε τα posts σας να έχουν μεγαλύτερο share στα social media, κάντε εύκολο στους χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με την προσθήκη ενός κουμπιού για share.

Αρχίστε να ενσωματώνετε εικόνες στην ιστοσελίδα σας

Οι εικόνες παρουσιάζουν μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και τελικά στην πόρτα της τοπική σας επιχείρησης. H marketup.gr μπορεί να σας βοηθήσει βήμα βήμα για την διαδικασία ενσωμάτωσης εικόνων στην ιστοσελίδα σας από την σχεδίαση μέχρι και το SEO που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Λάβετε ενημερώσεις και μάθετε από τους καλύτερους

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα για εξερεύνηση

γιατί ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι σημαντικός
Κατασκευή Ιστοσελίδων

Τα οφέλη ενός επαγγελματικού σχεδιασμού ιστοσελίδας

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα με το σωστό σχεδιασμό έχει πολλά οφέλη για κάθε είδους επιχείρηση. Στις μέρες του ψηφιακού κόσμου είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

Θέλετε να ενισχύσετε την επιχείρησή σας;

Αφηστε μας μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

marketup-clients-all-over-the-world