Σχεδιασμός ιστοσελίδωνΤι είναι το Web Design; Σχεδιασμός είναι η διαδικασία συλλογής ιδεών, αισθητικής οργάνωσης και εφαρμογής τους. Πρέπει να καθοδηγείστε από ορισμένες αρχές για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι μια παρόμοια διαδικασία δημιουργίας, με σκοπό την παρουσίαση του περιεχομένου σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες. Ως αποτέλεσμα, οι τελικοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου με τη βοήθεια ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων χρησιμοποιεί πολλά από τα ίδια βασικά οπτικά στοιχεία με όλους τους τύπους σχεδιασμού, όπως:

Διάταξη

Η επιλογή των χρωμάτων εξαρτάται από το σκοπό και την πελατεία.Μπορεί να είναι από απλό ασπρόμαυρο έως πολύχρωμο σχέδιο. Η προσωπικότητα ενός ατόμου ή το εμπορικό σήμα ενός οργανισμού, αποτυπώνεται με τη χρήση ασφαλών για τον ιστό χρωμάτων.

Γραφικά

Τα γραφικά μπορεί να περιλαμβάνουν λογότυπα, φωτογραφίες, clipart ή εικονίδια. Όλα αυτά ενισχύουν το σχεδιασμό του ιστοχώρου. Για να είναι φιλικά προς τον χρήστη, πρέπει να τοποθετούνται κατάλληλα, να συνεργάζονται με το χρώμα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, χωρίς όμως να την κάνουν πολύ συμφορημένη ή αργή στο φόρτωμα.

Γραμματοσειρές

Η χρήση διαφόρων γραμματοσειρών μπορεί να ενισχύσει το σχεδιασμό ενός ιστότοπου. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού μπορούν να διαβάσουν μόνο έναν επιλεγμένο αριθμό γραμματοσειρών.Αυτές οι γραμματοσειρές είναι γνωστές ως "ασφαλείς γραμματοσειρές για τον ιστό". Έτσι, ο σχεδιαστής σας θα εργαστεί γενικά σε αυτή την ευρέως αποδεκτή ομάδα.

Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός μπορούν να συνεργαστούν για να ενισχύσουν το μήνυμα του ιστότοπου μέσω οπτικών και κειμένου. Το γραπτό κείμενο πρέπει πάντα να είναι σχετικό και χρήσιμο. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να μπερδεύει τον αναγνώστη. Κατά συνέπεια πρέπει να του δίνει αυτό που θέλει, ώστε να παραμείνει στον ιστότοπο. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης και να έχει κατάλληλο μήκος, ενσωματώνοντας σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Δημιουργία φιλικού προς το χρήστη σχεδιασμού ιστοσελίδων

Εκτός από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ιστοσελίδων που καθιστούν έναν ιστότοπο όμορφο και οπτικά ελκυστικό, ένας ιστότοπος πρέπει επίσης να λαμβάνει πάντα υπόψη του τον τελικό χρήστη. Η φιλικότητα προς τον χρήστη μπορεί να επιτευχθεί δίνοντας προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

Πλοήγηση

Η αρχιτεκτονική του ιστοτόπου, τα μενού και άλλα εργαλεία πλοήγησης στο σχεδιασμό του ιστοτόπου πρέπει να δημιουργούνται με γνώμονα τον τρόπο περιήγησης και αναζήτησης των χρηστών. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι χρήστες να κινούνται στον ιστότοπο με ευκολία. Ως εκ τούτου, μπορούν να βρίσκουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Πολυμέσα

Τα σχετικά βίντεο και ηχητικά ερεθίσματα στο σχεδιασμό μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να κατανοήσουν τις πληροφορίες. Αυτό βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν εύκολα και γρήγορα. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα.

Συμβατότητα

Σχεδιάστε την ιστοσελίδα, ώστε να αποδίδει εξίσου καλά σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την προβολή της.

Τεχνολογία

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία δίνουν στους σχεδιαστές την ελευθερία να προσθέτουν κίνηση και καινοτομία. Αυτό επιτρέπει στο σχεδιασμό του ιστότοπου να είναι πάντα φρέσκος, δυναμικός και επαγγελματικός.

Διαδραστικό

Αυξήστε την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή των χρηστών, προσθέτοντας πλαίσια σχολίων και δημοσκοπήσεις στο σχεδιασμό. Μετατρέψτε τους χρήστες από επισκέπτες σε πελάτες με φόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εγγραφές στο ενημερωτικό δελτίο.

Marketup.gr οι επαγγελματίες του σχεδιασμού ιστοσελίδων δημιουργούν εξαιρετικό σχεδιασμό διεπαφής χρήστη (UI) για μια ικανοποιητική διαδικτυακή εμπειρία. Χρησιμοποιούν κρίσιμο σχεδιασμό και ανάλυση για το σχεδιασμό. Δίνουν προσοχή στις επιμέρους προδιαγραφές του πελάτη και μετατρέπουν την περίπλοκη διαδικασία σε ένα απλό και κομψό έργο τέχνης.

Μοιραστείτε το:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *